Pretraga

NAV4Construction

Sva savremena ERP rešenja prisutna na svim kontinentima (globalna rešenja) kreirana su sa idejom da u najvećoj mogućoj meri zadovolje poslovne potrebe preduzeća najrazličitijih delatnosti i veličina. Lokalne specifičnosti, potrebe i navike, ma koliko evidentne i značajne bile, nikad nisu u fokusu globalnih ERP rešenja. Najvećim delom ih pokrivaju lokalizacije, bilo da ih radi Microsoft ili napredni partneri, u čijem su fokusu potrebe tržišta na kojima posluju. 

Zbog svega navedenog, van standardne palete funkcionalnosti globalnih ERP rešenja ostaju i potrebe specifičnih delatnosti ili čitavih privrednih grana. Zato su tu brojna vertikalna rešenja, koja razvijaju Microsoft partneri specijalizovani za specifična područja poslovanja.

NAV4Construction je kompleksna nadgradnja standardnog ERP rešenja Microsoft Dynamics NAV, sa kojim čini jedinstvenu celinu, namenjena preduzećima iz segmenta građevinske industrije. Kreirali smo ga, razvijali i nadgrađivali kroz intenzivnu saradnju sa iskusnim stručnjacima iz ove oblasti i uz  puno uvažavanje svih standarda inkorporiranih u NAV. Ovo poslednje, između ostalog, znači da omogućava da se planiranje za potrebe svih delova firme, od nabavke, preko proizvodnje, do izvođenja radova na gradilištima, radi na jednom mestu. Uz to, omogućeno je i automatsko knjiženje svih promena u glavnu knjigu i knjigu PDV-a, uz dosledno korišćenje sistema dimenzija i ostalih standardnih funkcionalnosti NAV-a.

o rešenju:

Građevinska operativa

Upravljanje mehanizacijom 

  

blog    MSD NAV Community

(obe slike su linkovane - kliknite...)

Paleta potpuno raznorodnih i nepovezanih, namenski razvijanih rešenja i aplikacija - to je najčešći opis 'IT sistema'  u većini građevinskih kompanija. Nije to samo naša specifičnost, već globalno stanje.

Zašto je tako? Da li je konačno došao trenutak da se ova slika promeni? Šta se promenilo? Da li je građevinarstvo spremno za ERP rešenja?

Odgovore na ova pitanja, ali i mnogo više od toga (analizu kretanja softverskih rešenja za građevinsku industriju) možete pročitati OVDE

Za primer iz prakse kliknite na slike u nastavku

     NPP

A.D. „Novi Pazar – put“ je preduzeće sa pola veka dugom tradicijom, koje se bavi izgradnjom i održavanjem puteva i drugih objekata niskogradnje. Poseduje veliki vozni i mašinski park, koji održava sopstvenim snagama, pogone za proizvodnju asfalta, betona, eksploataciju kamena i proizvodnju kamenih agregata. A.D. „Novi Pazar – put“ ima u proseku oko 550 zaposlenih, od čega preko 450 stalno zaposlenih i deo je Putevi (Užice) grupe.

Implementiran je sistem na bazi ERP rešenja Microsoft Dynamics NAV koji omogućava ažurno planiranje, praćenje i knjiženje realizacije i troškova na svim gradilištima, ali i sve ono što je u većini sličnih sistema gotovo nezamislivo: i obračunske listove građevinske knjige, i situacije, i obračun cene koštanja gotovih proizvoda, i kompletno praćenje svakog pojedinačnog sredstva mehanizacije...

Slično rešenje implementirano je i u matičnom preduzeću Putevi iz Užica.