Objavljeno: 17. 2. 2016 in Blog

Šta sve podrazumeva digital?

Kako uspeti u digitalnoj ekonomiji ako ste deo 99,9% onih koji ne pripadaju eliti poput Gugla, Epla, Amazona i Samsunga takozvanim "digeratima"?

​​Postoji mnogo biznis knjiga, blogova i foruma koji analiziraju i diskutuju svaki potez Gugla, Epla, Amazona, Samsunga i mnogih drugih "velikana". U ovim knjigama, blogovima i forumima čitaoci će naći osnovne principe i ideje kako postati broj jedan u digitalnom svetu ili kako postati član ekskluzivnog kluba digitalnih lidera. Sav ovaj sadržaj je veoma informativan, koristan i interesantan, ali realnost je malo drugačija - Gugl, Epl, Amazon i Samsung su svega 0.01% digitalnog sveta; vaša kompanija ulazi u onih ostalih 99.9%.

New Frontier Group, jedna od vodećih IT servis kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi po Gartneru, među svojim klijentima ima stotine kompanija koje pripadaju tim 99.9 procenata. Većina naših korisnika nije pomenuto na popularnim mestima za "ćasakanje" o digitalnoj transformaciji, ali naši korisnici imaju svoje uspešne priče za ispričati.

Zato smo mi i pokrenuli The Missing Link platformu kako bi podelili sa svojim korisnicima, potecijalnim klijentima i svim drugim kompanijama koje se nalaze u tih 99.9%, sve probleme, pitanja, rešenja, najbolje primere iz prakse i ideje o tome kako da iskoriste digitalnu ekonomiju kako bi zaštitili svoje pozicije na tržištu i da se razvijaju.
Naravno, mi ćemo i dalje pratiti lidere u industrijama i učiti od njih, ali naš fokus je na nalaženju najboljeg rešenja kako da kompanije počnu ili ubrzaju digitalnu transformaciju i kako da im to pomogne za rast profita.

Smatrmo da straetgija svake kompanije treba konstantno da se prilagođava i ažurira, dodavajući i menjajući digitalne aspekte. Drugim rečima: definisanje digitalne strategije - to je drugi razlog zašto smo pokrenuli The Missing Link platformu.

Iako je potrebu za digitalnom strategijom izazvala revolucija tehnologije, to je pre svega glavno poslovno pitanje i tek tada može postati deo IT agende. Svaka kompanija treba da nadogradi svoju strategiju dodavajući elemente digitala i definišući kako da upotrebe nove biznis modele, a onda će im sva digitalna sredstva pomoći da ostvare njihove ciljeve u narednom periodu. Na osnovu digitalne strategijekompanije mogu da prate svoj proces digitalne transformacije - kako doći do nje, korak po korak. Digitalna transformacija je u stvari završni deo digitalne strategije.

The Missing Link platforma je mesto gde želimo da šerujemo sve informacje vezane za promene koje se dešavaju, o njihovom utiaju na naše poslovanje, o mnogim mogućnostima, najboljim primerima, rezultatima i uspešnim pričama. Takođe, TML je mesto gde želimo i da vas upozorimo na sve probleme u uvođenju digitala u vašu strategiju i vođenju digitalne transformacije. Želimo da pomognemo svakoj kompaniji da se transformiše koristeći digitalne mogućnosti i da nađemo to što im nedostaje da vide gde su danas, a gde mogu da budu sutra. 

Branislav Vujović

Branislav Vujović

Predsednik New Frontier Group
Težite da postanete bolji

Branislav Vujović je osnivač i predsednik New Frontier Group i odgovoran je za poslovanje grupacije sa specijalnim fokusom na inovacije, M&A strategiju, grupnu strategiju i veze sa investitorima.

Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas